Om föreningen

Lite information om oss, vår förening

Mariebo 2

Mariebo 2 är en fristående bostadsrättsförening som ligger på kvarteret Vingslaget 5 i bostadsområdet Mariestrand. Föreningen består av 60 lägenheter fördelade på ett 6-våningshus med 3 trappuppgångar och två 2-våningshus med en uppgång vardera. Lägenheterna har 2-5 rum, varav flera ägs av två personer tillsammans vilket gör att vi har 87 st medlemmar. Lägenheterna på Mariebo 2 blev inflyttningsklara i maj och

i augusti 2008. Föreningen hade sin första ordinarie årsstämma den 21 april 2009.


Vi är medlemmar i Riksbyggens intresseförening. Vad det innebär kan du läsa om på Riksbyggens hemsida.


Vid tre tillfällen om året har vi återkommande event för att umgås och skapa extra trivsel oss grannar emellan:

- Vårstädning då vi umgås och hjälps åt att göra fint omkring oss

- Årsstämma i maj då vi tar föreningsbeslut och äter något gott

- Öppet hus i december då vi umgås och fikar


Våra grannföreningar heter Mariestrand 1, 2, 3, 4 och 5, Mariebo 1 och 3, Sångfågeln 1 och 2. Vi Mariestrandsföreningar träffas regelbundet på möten där vi diskuterar frågor som rör alla föreningar, bland annat snöröjning, bredband och liknande där priset och samordningen blir bättre med gemensamma avtal. Vi har även en middag en gång om året där medlemmar i alla föreningar är välkomna att delta och umgås. Vid jul och nyår ser vi tillsammans till att det fanns marschaller vid alla entréer i hela området för att göra området fint och mysigt.

Foto: Angelica Hedman

För dig som funderar på att bli medlem och som inte har bott i en bostadsrättsförening tidigare finns det mer information på Riksbyggens hemsida under "Att bo i bostadsrätt". Du kan även läsa mer om vad det innebär att vara medlem i ett dokument skrivet av Riksbyggen som finns här. För att bli medlem så måste man ansöka om medlemsskap till styrelsen som sedan bestämmer om man får bli medlem eller inte. När man köper en bostadsrätt så skrivs ett överlåtelseavtal på och därefter ansöker man om medlemsskap.